Search

Koncert Prijatelja šansone Rendez-vous s Edith Piaf

30. godišnjica Večeri francuske šansone

Prokultura – Split se i ove godine svojim manifestacijama pridružuje obilježavanju Praznika Frankofonije. Koncertom Prijatelja šansone Rendez-vous s Edith Piaf u Hrvatskom domu Split ujedno obilježavamo tridesetu godišnjicu održavanja Večeri francuske šansone, nacionalnog i međunarodnog natjecanja za mlade, krunskog događaja Dana francuskog jezika i kulture u RH, projekata koje je pokrenula i dandanas vodi predsjednica Prokulture Nansi Ivanišević. 

 

Prijatelji šansone, zapravo pobjednici i najbolji sudionici Večeri, danas predstavljaju Klub u sklopu Prokulture - Opservatorija kulturnih politika - Split. Mahom je riječ o dobitnicima stipendija u Francuskoj koje dodjeljuje Francusko veleposlanstvo u RH, danas solidnim govornicima francuskog jezika i ljubiteljima kulture/a. Za autoricu projekta, i samu profesoricu francuskog jezika i autoricu tih projekata, koje između ostalih organizira Prokultura - Split, oni su "najdraži pokazatelji" koliko sustavna politika kulturnog i umjetničkog obrazovanja donosi rezultate i tamo gdje ih je malo za očekivati, jer na žalost francuski jezik gubi utrku s ostalim jezicima usprkos ljepotama i prednostima koje donosi.  

 

Izvođači na koncertu Rendez-vous s Edith s kojima u ovoj jubilarnoj godini nastojimo prepričati našu tridesetogodišnju priču, već proslavljena Ana Opačak, voditeljica Kluba te Kristina Nuić Prka, Ivana Pinčić i Gabriela Braičić višestruke su pobjednice Večeri šansone, uspješne stručnjakinje u svojim područjima i sjajni glasovi. 

 

Od srca pozivamo sve ljubitelje tog svjetski poznatog žanra da nam se pridruže u srijedu, 12. travnja 2023. na adresi Tončićeva 1 u Splitu.

Objavljeno:
20. 3. 2023.

Nadolazeći događaji

>