Search

Mandolinski recital - Ivana Kenk Kalebić

Pod pokroviteljstvom | Grad Split - Hrvatski dom Split - SveučiliŔte u Splitu

šŸŽ« Ulaz slobodan.

Mandolinski recital naziv je solističke koncertne izvedbe na mandolini Ivane Kenk Kalebić, koji će se održati u Glazbenom salonu Jakova Gotovca 26. svibnja 2023. godine u 20 sati. Ulaz je besplatan. . Program koncerta sastoji se od skladbi originalno pisanih za solo izvedbu na mandolini od razdoblja baroka, preko romantizma do suvremenih skladbi (F. Sauli, A. Riggieri, R. Calace, V. Cosma). Cilj recitala je približiti mladim glazbenicima, ljubiteljima glazbe te građanima Splita visoku umjetničku razinu interpretacije na mandolini i Å”iriti saznanja o mandolini kao instrumentu za solističku izvedbu u cilju zaÅ”tite i očuvanja kulturnog identiteta mandoline.

Ivana Kenk Kalebić diplomirala je  glazbenu kulturu na Umjetničkoj Akademiji SveučiliÅ”ta u Splitu 2004. godine i mandolinu u klasi prof. Uga Orlandia na konzervatoriju "Cesare Pollin" u Padovi 2003. godine te je tako postala prva diplomirana mandolinistica u Hrvatskoj. Nakon diplome predavala je mandolinu i komornu glazbu u glazbenoj Å”koli Josipa Hatzea u Splitu i glazbenoj Å”koli Makarska. Sudjelovala je u izradi plana i programa za mandolinu u osnovnim i srednjim glazbenim Å”kolama te je njenom zaslugom mandolina i uvedena u programe tih osnovnih i srednjih glazbenih Å”kola.

 

Trenutno djeluje kao docent na Umjetničkoj Akademiji SveučiliÅ”ta u Splitu i koncertmajstorica je mandolinskog orkestra Sanctus Domnio s kojim osvaja brojne nagrade u državi i inozemstvu. Aktivno svira u komornim sastavima (mandolinski kvartet Da Capo, Splitski mandolinski kvartet, Duo s gitarom, duo s harfom i trio s harfom i flautom) s kojima također osvaja nagrade u državi i inozemstvu. Kao solist je nastupala s ansamblom "Renensans" iz Beograda, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Å ibenskim gudačkim orkestrom. Surađuje s orkestrom HNK iz Splita, orkestrom HRT-a i festivalskim orkestrom Splitskog festivala. UsavrÅ”avala se na seminarima za staru glazbu u Urbinu (Italija) i Trossingen (Njemačka). Član je EGMA-e (European guitar and mandolin assotiation) i sudjelovala je u radu EGMYO-a (European guitar and mandolin youth orchestra) u Italiji, Å panjolskoj i Hrvatskoj. Od 2007. do 2019. godine organizira međunarodnu ljetnu radionicu za mandolinu u suradnji s prof. Ugom Orlandijem u Makarskoj, koju od 2022. godine nastavlja organizirati u Sutivanu na otoku Braču kao Mandolinski orkestar mladih.

Grafički dizajn | Pavle Sviličić

 


 

Objavljeno:
24. 5. 2023.

Nadolazeći događaji

<
>