Hrvatski Dom Split
Hrvatski Dom Split
ciklus

10. Godina saksofona na UMAS-u

12.12.2023. 19:30
organizator:
UMAS
Koncertna dvorana Ive Tijardovića

Na koncertu povodom proslave 10. Godina saksofona na UMAS-u sudjeluju sljedeći ansambli sastavljeni od bivših i sadašnjih studenata:

Ansamblu studenata saksofona SAX/UMAS pod ravnanjem maestra Harija Zlodre, redovitog profesora na UMAS-u pridružit će se kao solist vodeći svjetski saksofonist srednje generacije, Nicolas Arsenijevic, profesor na Kraljevskom konzervatoriju u Bruxellesu te Konzervatoriju u Versaillesu i laureat prestižnog Adolphe Sax natjecanja 2014 i 2019. godine.

Zajedno će izvesti ARP Koncert za saksofon i orkestar Gordana Tudora, izvanrednog profesora na UMAS-u, premijerno u obradi za saksofon uz pratnju okteta saksofona.

Na programu su još Sustainable Development Ivana Božičevića, izvanrednog profesora kompozicije na UMAS-u, u obradi studenta 1. godine diplomskog studija, Vedrana Momčilovića te dvije skladbe koje su posebno za ovu prigodu skladali naši Erasmus studenti; Zuzanna Zajda i Maj Brinovec, koji provode zimski semestar u Splitu.

Kvartet saksofona ENDeM, kojeg čine prva četiri diplomanta sa UMAS-a izvesti će svoju glazbenu vizitkartu, Fragmente Zavičaja Denija Pjanića u kojima izvrsno ocrtava fragmente zavičaja svojih kolega – članova kvarteta, a jedan od najpropulzivnijih naših ansambala za suvremenu glazbu S/UMAS izvesti će It Is What It Is profesora Tudora, nastao u doba pandemije kao utjehu studentima okupljenim u ansambl da zadrže pozitivan stav i ne klonu duhom nakon što im je Covid19 uništio planiranu turneju po srednjoj Europi.

Objavljeno: 23.05.2024.
Nadolazeća

Događanja

Prijava na newsletter
prijavi se i saznaj novosti
pratite nas na @hrvatskidomsplit
Hrvatski Dom Split

javna ustanova u kuturi 
Hrvatski dom Split

Lokacija
Tončićeva ul. 1, 21000, Split
Telefon
+385 (0)21 213 775
Email
info@hdsplit.com
Partneri
programski 
partner
zlatni medijski 
partner
medijski 
partneri
HD Split © Sva prava pridržana 2024. - 2024.
crossarrow-up Skip to content