Search

Božo Vrećo & duo Hojsak - Novosel

Božo Vrećo umjetnik koji diše sevdah, proživljava i živi sevdah, stvara i iznjedrava sevdah. Revolucionarni umjetnik s glasom lirskog tenora u osebujnom izričaju dualnosti, slobode, hrabrosti i ljubavi. 

Španjolski El Periodico i New York Times opisuju ga kao avangardnog umjetnika svjetskog glasa  te sinonimom Slobode na Balkanu, rekavši da je to "glas koji miluje duše i otvara i vida ranjena srca". Njegovi koncerti su katarza emocija i personifikacija ljubavi koja anđeoski poje.

Ove godine izlazi njegov sedmi studijski album Sevdahology. Njegov prvi dokumentarni film Maldita u španjolskoj produkciji i režiji Kanaki filma osvojio je prestižnu Goya nagradu kao najbolji dokumentarni film festivala. Trenutno radi na drugom filmu, knjizi i turnejama po SAD-u i Kanadi,  Australiji, Europi i regiji među kojima je i ovaj koncert s duom Hojsak-Novosel.

Kontrabasist Tihomir Hojsak i tamburaš Filip Novosel ostvarili su iznimnu međunarodnu karijeru. Svestrani su glazbenici koji su ostvarili suradnje s poznatim glazbenicima raznih žanrova kao što su Theodosii Spassov, Vlatko Stefanovski, Matija Dedić, Miroslav Tadić i drugi.

Objavljeno:
2. 9. 2023.

Nadolazeći događaji

>