ciklus
Svjetske i popularne glazbe

Božo Vrećo & duo Hojsak - Novosel

09.12.2023. 19:30
organizator:
Hrvatski dom Split
Koncertna dvorana Ive Tijardovića

Božo Vrećo umjetnik koji diše sevdah, proživljava i živi sevdah, stvara i iznjedrava sevdah. Revolucionarni umjetnik s glasom lirskog tenora u osebujnom izričaju dualnosti, slobode, hrabrosti i ljubavi.

Španjolski El Periodico i New York Times opisuju ga kao avangardnog umjetnika svjetskog glasa  te sinonimom Slobode na Balkanu, rekavši da je to "glas koji miluje duše i otvara i vida ranjena srca". Njegovi koncerti su katarza emocija i personifikacija ljubavi koja anđeoski poje.

Ove godine izlazi njegov sedmi studijski album Sevdahology. Njegov prvi dokumentarni film Maldita u španjolskoj produkciji i režiji Kanaki filma osvojio je prestižnu Goya nagradu kao najbolji dokumentarni film festivala. Trenutno radi na drugom filmu, knjizi i turnejama po SAD-u i Kanadi,  Australiji, Europi i regiji među kojima je i ovaj koncert s duom Hojsak-Novosel.

Kontrabasist Tihomir Hojsak i tamburaš Filip Novosel ostvarili su iznimnu međunarodnu karijeru. Svestrani su glazbenici koji su ostvarili suradnje s poznatim glazbenicima raznih žanrova kao što su Theodosii Spassov, Vlatko Stefanovski, Matija Dedić, Miroslav Tadić i drugi.

Objavljeno: 23.05.2024.
Nadolazeća

Događanja

Prijava na newsletter
prijavi se i saznaj novosti
pratite nas na @hrvatskidomsplit

javna ustanova u kuturi 
Hrvatski dom Split

Lokacija
Tončićeva ul. 1, 21000, Split
Telefon
+385 (0)21 213 775
Email
info@hdsplit.com
Partneri
programski 
partner
zlatni medijski 
partner
medijski 
partneri
HD Split © Sva prava pridržana 2024. - 2024.
crossarrow-up Skip to content