Hrvatski Dom Split
Hrvatski Dom Split
ciklus
Peristil Vibrez

Igudesman & Joo, CODA - The Final Nightmare Music

15.09.2024. 20:00
Kupite ulaznice 80 € / 70 € / 50 € / 25 €
organizator:
Hrvatski dom Split
Druga lokacija
PERISTIL VIBREZ FESTIVAL

Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Split nastavlja svoj put pomicanja granica suvremene glazbene produkcije i nameće se kao nositelj kulturnih i kreativnih industrija još jednim ambicioznim projektom koji će doprinijeti kulturnoj i turističkoj ponudi Splita. U rujnu ove godine Peristil Vibrez festival u svom će programu predstaviti eminentne hrvatske i svjetske glazbenike; Ivu Pogorelića & Zagrebačke soliste, duo Igudesman & Joo i Billy Cobhama/Spectrum.

Želeći biti generator kulturnoga razvoja grada i primjer suvremene organizacije koja prati trendove i modele svjetske kulturne i kreativne industrije, uvažavajući pritom dobre prakse u organizaciji događanja na zaštićenim povijesnim lokalitetima, Hrvatski dom Split osmislio je novu manifestaciju - Peristil Vibrez festival. Ovim projektom Hrvatski dom Split premostit će hiatus između kulturne i turističke ponude u rujnu.

Peristil Vibrez festival koji će se održati u rujnu premostit će svojevrstan jaz u kulturnim aktivnostima grada koji nastaje između ljetnih festivala i novih kazališnih sezona, i to reprezentativnim i inovativnim glazbenim repertoarom. 13. i 14. rujna Ivo Pogorelić i Zagrebački solisti izvest će Chopinov klavirski koncert u f-molu i Serenadu, P. I. Čajkovskog. Taj će nastup objediniti djela dvaju skladateljskih genija te virtuozno muziciranje međunarodne pijanističke zvijezde Ive Pogorelića i glasovitih Solista koji su dosad održali gotovo 4000 koncerata na svim kontinentima u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama.

Aleksey Igudesman i Hyung-ki Joo koji u svojim jedinstvenim i smiješnim kazališnim predstavama kombiniraju humor, klasičnu glazbu i aluzije na pop-kulturu splitskoj će se publici predstaviti 15. rujna. Duo koji je postao međunarodna senzacija s više od 50 milijuna klikova svojim je nastupima oduševio neke od najpoznatijih svjetskih orkestara i glazbenika koji su bili dijelom njihova 'glazbenog kaosa'. Ove je godine karizmatični dvojac najavio odlazak sa scene pa je koncert u Splitu jedan od zadnjih u ovome sastavu.

Billy Cobham, kojega je časopis Modern Drummer proglasio jednim od dvadeset i pet najutjecajnijih bubnjara, 16. rujna predstavit će se publici na Peristilu. Osnovao je vlastiti bend Spectrum, a istoimeni debitantski album sadržavao je mješavinu jazza, funka i rocka te je proglašen jednim od najboljih albuma jazz glazbe.

Objavljeno: 03.06.2024.
Nadolazeća

Događanja

Prijava na newsletter
prijavi se i saznaj novosti
pratite nas na @hrvatskidomsplit
Hrvatski Dom Split

javna ustanova u kuturi 
Hrvatski dom Split

Lokacija
Tončićeva ul. 1, 21000, Split
Telefon
+385 (0)21 213 775
Email
info@hdsplit.com
Partneri
programski 
partner
zlatni medijski 
partner
medijski 
partneri
HD Split © Sva prava pridržana 2024. - 2024.
crossarrow-up Skip to content