Hrvatski Dom Split
Hrvatski Dom Split
ciklus
Klasične glazbe

Mandolina Spalatina - GMD Sanctus Domnio

04.12.2023. 19:30
organizator:
GMD Sanctus Domnio i Hrvatski dom Split
Koncertna dvorana Ive Tijardovića

Mandolina Spalatina prezentira djela skladatelja koji su rođenjem i/ili svojim umjetničkim djelovanjem vezani uz Split. Djela glazbenih majstora poput Josipa Hatzea, Jakova Gotovca, Ive Tijardovća, svestranoga preporoditelja splitskoga glazbenoga života ili pak Borisa Papandopula, autora jednoga od najvećih opusa u hrvatskoj glazbi.

Skladbe neprikosnovenih velikana hrvatske umjetničke glazbe, oživjet će u novom ruhu, prvi će put biti predstavljene u obradama za glas i mandolinski orkestar. Dragocjena djela eminentnih skladatelja publici će donijeti mezzosopranistica Terezija Kusanović, bas Marijo Krnić i Gradski mandolinski orkestar „Sanctus Domnio“, čije umjetničke biografije jamče iznimno kvalitetnu izvedbu i prezentaciju splitskog glazbenog stvaralaštva.

Na programu koncerta će se naći djela Ive Paraća, Franje Serafina Vilhara, Hatzeove solo pjesme, brojevi iz Tijardovićevih opereta i Papandopulov ciklus Varoške pjesme iz Splita i Kaštela (1950.) u kojemu je jedanaest pjesama ljubavne tematike, poredanih po principu kontrasta, u kojima pjevač donosi tradicijske napjeve, prema skladateljevim zapisima. Naći će se djela i prerade suvremenih skladatelja za mandolinske orkestre koji su svojim opusom pridonijeli očuvanju hrvatske glazbene tradicije, u cilju promidžbe, očuvanja i (re)afrimacije hrvatske glazbene baštine i tradicije te promocije suvremenoga hrvatskoga glazbenoga stvaralaštva.

Organizator | GMD Sanctus Domnio
Suorganizator | Hrvatski dom Split

Pod pokroviteljstvom | Grad Split - Splitsko-dalmatinska županija - TZ SDŽ

Objavljeno: 23.05.2024.
Nadolazeća

Događanja

Prijava na newsletter
prijavi se i saznaj novosti
pratite nas na @hrvatskidomsplit
Hrvatski Dom Split

javna ustanova u kuturi 
Hrvatski dom Split

Lokacija
Tončićeva ul. 1, 21000, Split
Telefon
+385 (0)21 213 775
Email
info@hdsplit.com
Partneri
programski 
partner
zlatni medijski 
partner
medijski 
partneri
HD Split © Sva prava pridržana 2024. - 2024.
crossarrow-up Skip to content