Hrvatski Dom Split
Hrvatski Dom Split
ciklus
Klasične glazbe

Mariamna Sherling

20.02.2023. 19:00
organizator:
Piano Loop Akademija i Hrvatski dom Split
Koncertna dvorana Ive Tijardovića
5. zimska Piano Loop Akademija

Laureatkinja međunarodnih natjecanja, Mariamna Sherling rođena je 2009. godine. Mariamna je primljena u moskovsku Srednju specijalnu glazbenu školu Gnessin i u manje od godinu dana sudjelovala je na raznim nacionalnim festivalima i natjecanjima, gdje je nagrađena diplomama i titulom laureata.
Počinje nastupati s komornim orkestrom „Gnessin virtuosi” pod vodstvom Mikhaila Khokhlova. U prosincu 2009. sudjelovala je na festivalu Čajkovski u Moskvi. Tri godine kasnije, Mariamna je dobila diplomu za sudjelovanje na moskovskom Beethoven festivalu, kasnije iste godine postala je laureat inovativnog projekta Open Stage Međunarodne dobrotvorne zaklade Vladimira Spivakova - Mladi mladima.
Mariamna je nastupila na XIII međunarodnom televizijskom natjecanju mladih glazbenika "Orašar" u Moskvi, gdje je dobila titulu laureata. Godine 2013. sudjelovala je na VIII Međunarodnom festivalu Yuri Bashmet (Minsk, Bjelorusija), a manje od godinu dana kasnije osvojila je 1. nagradu i postala laureat 11. Međunarodnog Rotary natjecanja.
Mariamna je također sudjelovala na XV međunarodnom tečaju komorne glazbe i mladih talenata Musica Mundi u Bruxellesu, u srpnju 2013. osvojila je i 1. nagradu na 10. međunarodnom natjecanju „Young Virtuosos”, koje je održano u Sofiji u Bugarskoj u ožujku 2014.
Godine 2015. dobila je 1. nagradu i diplomu laureata na II međunarodnom natjecanju George Gershwin u New Yorku, SAD, a 2018. nagradu gradonačelnika Moskve.
Od 2019. studentica je Moskovskog državnog konzervatorija P.I.Čajkovski (klasa prof. Natalije Trull).
2020. godine postaje laureat Međunarodnog natjecanja Aleksandra Skrjabina u Grossetu u Italiji, a  2021. dobitnik prve nagrade na Međunarodnom pijanističkom natjecanju u Lyonu, Francuska, te 1. nagrade na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Carl Maria von Weber u Dresdenu u Njemačkoj.
2022. godine, dobitnik je 3. nagrade na  Hastings Piano Concerto Competition. Iste godine nastavlja obilaziti ruske gradove s Moskovskim virtuozima pod vodstvom maestra Vladimira Spivakova, te dobiva diplomu Međunarodnog pijanističkog natjecanja Santander u Španjolskoj.

Objavljeno: 21.05.2024.
Nadolazeća

Događanja

Prijava na newsletter
prijavi se i saznaj novosti
pratite nas na @hrvatskidomsplit
Hrvatski Dom Split

javna ustanova u kuturi 
Hrvatski dom Split

Lokacija
Tončićeva ul. 1, 21000, Split
Telefon
+385 (0)21 213 775
Email
info@hdsplit.com
Partneri
programski 
partner
zlatni medijski 
partner
medijski 
partneri
HD Split © Sva prava pridržana 2024. - 2024.
crossarrow-up Skip to content