Hrvatski Dom Split
Hrvatski Dom Split
KONCERTNI LABORATORIJ - PROGRAM ZA DJECU I MLADE

Teta Opereta & Barba Klavalir uz Djeda Božićnjaka

16.12.2023. 11:00
organizator:
Hrvatski dom Split
Koncertna dvorana Ive Tijardovića

Nakon velikog Rossinija, u goste Teti Opereti i Barba Klavaliru dolazi Djed Božićnjak. Osim samog posjeta predstavi, roditelji mogu djeci priuštiti pravu malu božićnu čaroliju. Pripremite svoje poklone i donesite ih u Hrvatski dom Split prije događaja, najkasnije do 10 sati ujutro na dan predstave. Molimo roditelje da naznače na poklon ime djeteta i da obrate pažnju na veličinu poklona. Prevelike poklone nećemo moći dodijeliti.

O predstavi: Teta Opereta i Barba Klavalir, pjevačica i pijanist, likovi su koji "žive" u čarobnom svijetu koncertne dvorane Ivo Tijardović i predstavit će se djeci kroz operu, kraljicu glazbeno scenskih umjetnosti, a kroz priču o tome tko sve živi u tom svijetu i kako se ona stvara i u zajedništvu nastaje, približit će djeci njezinu ljepotu. Djeca će imati prilike upoznati i čuti sve vrste pjevačkih glasova i pjevati s izvođačima, odnosno glumcima. Predstavit će se "važne operne stvari" na veseli i djeci blizak način. Osim edukativne platforme, djeca će dobiti priliku kroz interaktivno sudjelovanje u predstavi osvijestiti kako su i oni nevjerojatno nadareni. Nakon Tete Operete kući će otići motivirani i sretni, s ljubavlju prema klasičnoj glazbi i pjevanju,  željom za odlaženje na koncerte i u kazalište ali i uz pozivnicu da zajedno s njima nastupe i u pravoj opernoj predstavi za mlade koja će se stvarati u Hrvatskom domu u idućim mjesecima.

U objavi na sljedećoj poveznici možete poslušati pjesmicu Tete Operete koju djeca mogu naučiti kako bi je mogla pjevati uz nju za vrijeme predstave: https://hdsplit.hr/koncerti/detalj/teta-opereta-i-barba-klavalir

 

Tekst pjesmice

Nosimo vam ljubav, sreću,

Nosimo vam sunca sjaj.

Nek vam život bajka bude,

Nek na zemlji vlada raj.

 

O ljepoto vječna ti si,

Svakom biću ti si dar.

Nek sve zvijezde plešu s nama,

Mjesec, Sunce, divan par.

 

Zemlja naša slavi mir.

Figaro i Susanna,

Radost naša, vaš je pir.

Objavljeno: 23.05.2024.
Nadolazeća

Događanja

Prijava na newsletter
prijavi se i saznaj novosti
pratite nas na @hrvatskidomsplit
Hrvatski Dom Split

javna ustanova u kuturi 
Hrvatski dom Split

Lokacija
Tončićeva ul. 1, 21000, Split
Telefon
+385 (0)21 213 775
Email
info@hdsplit.com
Partneri
programski 
partner
zlatni medijski 
partner
medijski 
partneri
HD Split © Sva prava pridržana 2024. - 2024.
crossarrow-up Skip to content