Hrvatski Dom Split
Hrvatski Dom Split

novosti

Nagrada Ivo Tijardović

28.06.2021.
Pravilnik o Nagradi IVO TIJARDOVIĆ za najbolje umjetničko ostvarenje u koncertnoj sezoni 2020./2021. Hrvatskog doma Split

Pravilnik o Nagradi IVO TIJARDOVIĆ za najbolje umjetničko ostvarenje u koncertnoj sezoni 2020./2021. Hrvatskog doma Split

članak 1.

predmet ove nagrade odnosi se na koncertnu sezonu 2020./2021. Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Split, kao Koncertne dvorane Grada Splita za najbolje umjetničko ostvarenje u koncertnoj sezoni, a sastoji se odljeva u bronci, autora prof. dr. sc. Kažimira Hraste, hrvatskog kipara. Odljev u bronci predstavlja portret Ive Tijardovića uz natpis “IVO TIJARDOVIĆ”.

članak 2.

Dodjeljuje sa samo jedna nagrada za najbolje umjetničko ostvarenje u koncertnoj sezoni Hrvatskog doma Split na početku nove koncertne sezone 2021./2022.

članak 3.

Nagradu dodjeljuje  Umjetničko vijeće Hrvatskog doma Split.

članak 4.

Prijedlog nominiranih za predmetnu Nagradu donosi tročlano Vijeće selektora u sastavu: v.d. ravnatelj Hrvatskog doma (koji je po prirodi posla nazočio svim koncertima), jedan od članova Umjetničkog vijeća koji je nazočio svim koncertima i jedan član iz redova slušatelja tj. publike koji je nazočio svim koncertima.

članak 5.

U smislu članka 4. članovi Vijeća selektora su;

  1. Marin Kaporelo, v.d. ravnatelja Hrvatskog doma Split
  2. doc. art. Gordan Tudor, saksofonist, član Umjetničkog vijeća Hrvatskog doma Split i
  3. Damir Mrkonjić, redoviti posjetitelj koncertnog programa Hrvatskog doma Split

članak 6.

Vijeće selektora će objaviti imena nominiranih prilikom posljednjeg koncerta sezone 2020./2021.

članak 7.

Prema članku 3. ovog Pravilnika, Umjetničko vijeće će do početka nove koncertne sezone većinom glasova donijeti odluku o Nagradi. U tom smislu se zadužuje stručna služba Hrvatskog doma Split da pripremi sve relevantne materijale kako bi članovi Umjetničkog vijeća mogli donijeti odluku.

članak 8.

U smislu eventualnih pitanja u samom postupku zadužuje se v.d. ravnatelja da ista riješi u dogovoru s Vijećem selektora i Umjetničkim vijećem hrvatskog doma Split kao ovlaštenima za autentično tumačenje ovog Pravilnika.

Prijava na newsletter
prijavi se i saznaj novosti
pratite nas na @hrvatskidomsplit
Hrvatski Dom Split

javna ustanova u kuturi 
Hrvatski dom Split

Lokacija
Tončićeva ul. 1, 21000, Split
Telefon
+385 (0)21 213 775
Email
info@hdsplit.com
Partneri
programski 
partner
zlatni medijski 
partner
medijski 
partneri
HD Split © Sva prava pridržana 2024. - 2021.
crossarrow-up Skip to content