Hrvatski Dom Split
Hrvatski Dom Split

novosti

Nastup Splitskih virtuoza u sklopu Dalmatinskog ciklusa

13.06.2023.
Hrvatski dom Split u ponedjeljak, 12. lipnja imao je čast ugostiti komorni orkestar „Splitski virtuozi“ koji je pod vodstvom dirigenta Wladimira Kossjanenka, uz solisticu

Hrvatski dom Split u ponedjeljak, 12. lipnja imao je čast ugostiti komorni orkestar „Splitski virtuozi“ koji je pod vodstvom dirigenta Wladimira Kossjanenka, uz solisticu Vesnu Podrug Kossjanenko na klaviru, publici predstavio šarolik, ambiciozan i atraktivan program.

Ovaj je koncert samo jedan dio hvale vrijednog projekta "Dalmatinski ciklus 2023./2024." pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske,  koji se provodi uz projektne partnere Koncertni ured Zadar i Dubrovački simfonijski orkestar. Koncerti se tako održavaju na tri lokacije u Republici Hrvatskoj - Zadru, Splitu i Dubrovniku.

U ovom sjajnom komornom ansamblu osnovanom na inicijativu Glazbeno-umjetničke udruge Artemis, Glazbene mladeži i Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu udružili su se istaknuti profesionalni splitski glazbenici s dugogodišnjim iskustvom na koncertnim pozornicama diljem svijeta, a ujedno i profesori Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu.

Splitski su virtuozi uz potpore visokih umjetničkih institucija Hrvatske, Njemačke i Splita održali 55 koncerata u 30 gradova u Hrvatskoj, a u njihovu sastavu nastupilo je više od 100 glazbenika iz 19 zemalja. Na nastupu u sklopu Dalmatinskog ciklusa posjetitelji su mogli uživati u šarolikim taktovima skladbi: Edvard Grieg: Suita „Iz vremena Holberga“, Prelude, II. Sarabande, III. Gavotte, IV. Air, V. Rigaudon, Boris Papandopulo: Koncert br. 2 za klavir i gudače, I. Predigra. Allegro con brio II. Andante con moto III. Allegretto vivace, Benjamin Britten: Simple Symphony, I. Boisterous Bourrée II. Playful Pizzicato III. Sentimental Saraband IV. Frolicsome Finale i Ivo Tijardović: Mein Shimmy i Foxtrot iz opere „Loulou la languide“.

Nadamo se kako će ovaj, i projekti poput njega u budućnosti zaživjeti i prerasti u dobru kulturnu praksu.

Prijava na newsletter
prijavi se i saznaj novosti
pratite nas na @hrvatskidomsplit
Hrvatski Dom Split

javna ustanova u kuturi 
Hrvatski dom Split

Lokacija
Tončićeva ul. 1, 21000, Split
Telefon
+385 (0)21 213 775
Email
info@hdsplit.com
Partneri
programski 
partner
zlatni medijski 
partner
medijski 
partneri
HD Split © Sva prava pridržana 2024. - 2023.
crossarrow-up Skip to content