Search

„Došli smo vam kolendati” Folklorni ansambl Jedinstvo

Folklorni ansambl Jedinstvo iz Splita, poziva vas da zapjevate s njima ususret Božiću i novom ljetu, uz drage goste, mušku klapu Praska iz Podstrane.

Folklorni ansambl Jedinstvo utemeljeno je 1919. godine u Splitu i jedno je od najstarijih i najtrofejnijih folklornih ansambala u Republici Hrvatskoj koje trenutno broji oko 200 članova podijeljenih u 6 plesnih i sviračkih sekcija, a svojim radom njeguje hrvatsku narodnu baštinu i kulturu kao i folklorno nasljeđe koje redovito prikazuje na svojim nastupima u zemlji i inozemstvu. Od 2018. godine daje zapažen program ''Jedinstveni Božić s Jedinstvom'' unutar kojeg adventskim subotama pjeva kolende po gradskim trgovima i ulicama te održava božićne koncerte.

Muška klapa Praska iz Podstrane osnovana je 2008.godine te od samih svojih početaka aktivno sudjeluje na duhovnim, kulturnim i zabavnim manifestacijama u gradovima i općinama diljem Hrvatske. Članovi klape pjevaju i kao pučki crkveni pjevači. Klapa predstavlja i promovira klapsku pjesmu, čija je važnost prepoznata i od svjetske kulturne javnosti uvrštenjem na popis nematerijalne kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Niz zapaženih nastupa ostvareni su u Belgiji, Sloveniji, Makedoniji, Češkoj te Crnoj Gori.

Na ovom vokalno-instrumentalnom Božićno-novogodišnjem koncertu Jedinstvo i Praska će vas na najljepši način uvesti u blagdansko vrijeme pred nama. Pjevači i pjevačice će svojim kolendama oživjeti neka prošla vremena, a mandolinski orkestar će na svoj način obraditi svima dobro poznate božićne pjesme i uz to donijeti i dašak novogodišnjih skladbi.

Dragi gosti, muška klapa Praska iz Podstrane, će na najljepši način kroz pjesmu donijeti veselo ozračje vremena pred nama, na svoj način predstavljajući božićne pjesme.

Veselimo se vašem dolasku! Svaki narod čuj, čuj i s Jedinstvom prisustvuj

Objavljeno:
2. 9. 2023.

Nadolazeći događaji

<
>