Search

Koncert GZ Brodosplit - Večer Miljenka Smoje

Neću politiku u svoju butigu!

Pod okriljem manifestacije Grada Splita "SMOJINIH 100" u Hrvatskom domu u Tončićevoj 1, Gradski zbor Brodosplit pod ravnanjem maestra Vlade Sunka održat će 13. veljače 2023. u 19 sati koncert – hommage Miljenku Smoji - NEĆU POLITIKU U SVOJU BUTIGU!

Koncertom sjećanja u čast najznačajnijeg splitskog i dalmatinskog kroničara 20. stoljeća, barda novinarstva, književnika i televizijskog scenaristu Miljenka Smoju, najtrofejniji će hrvatski će muški amaterski zbor – Gradski zbor Brodosplit - najaviti brojna događanja koja će uslijediti dan poslije, na stotu obljetnicu Smojinog rođenja 14. veljače.
Koncert je otvoren za građanstvo koje bez ulaznica može doći u dvoranu Hrvatskog doma i guštati u Smojinim besidama, litratima, ali i izboru skladbi iz bogate splitske zborske pjesmarice od Jakova Gotovca i Silvije Bombardellija, Ive Tijardovića i Ljube Stipišića do Zdenka Runjića i Pere Gotovca, u aranžmanima i pod dirigentskom palicom maestra Vlade Sunka. 
Atmosferu starog Splita, uz svima znane ovdašnje evergreene, dočarat će glumci kazališne družine Ritam igre fragmentom iz predstave „Roko i Cicibela“. 
Ne propustite ovaj jedinstveni glazbeni događaj! Uvatite na vrime svoju katrigu!
 

  • Ulaz slobodan
Objavljeno:
24. 1. 2023.

Dokumenti

Nadolazeći događaji

>