Hrvatski Dom Split
Hrvatski Dom Split
ciklus
Klasične glazbe

Novogodišnji bal 2023.

28.12.2023. 20:00
organizator:
Hrvatski dom Split i Turistička zajednica grada Splita
Koncertna dvorana Ive Tijardovića
Simfonijski orkestar Harkivskog nacionalnog akademskog kazališta opere i baleta M.V. Lisenka / Skhid Opera

Hrvatski dom Split u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita najavljuje Novogodišnji bal koji će se održati u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića 28. prosinca 2023. s početkom u 20 sati. Na koncertu će solisti i simfonijski orkestar Harkivskog nacionalnog akademskog kazališta opere i baleta M.V. Lisenka / Skhid Opera pod ravnanjem dirigenta Dmitra Morozova, zaslužnog umjetnika Ukrajine, izvoditi djela J. Straussa.

Uz sami bal, Hrvatski dom Split ove godine organizira plesne radionice u foyeru Koncertne dvorane Ive Tijardovića u foyeru Koncertne dvorane Ive Tijardovića. Radionice počinju 28. studenog i nastavljaju se na sljedeća 4 utorka s početkom u 20 i 30. Radionice su besplatne za parove koji kupe ulaznicu za Novogodišnji bal, a prijaviti se može telefonski u ured Hrvatskog doma Split. Broj mjesta za plesne radionice je organičen.

Vječno mlada, živahna a opet nostalgična, glazba bečkog valcera iz pera skladatelja obitelji Strauss i njihovih suvremenika ujedno je i podsjetnik na jedinstvenu kulturu i kulturno nasljeđe srednje Europe, koje osim na glasovitim Novogodišnjim koncertima u bečkom Musikvereinu, njeguju i mnogi drugi ansambli, solisti i dirigenti diljem Europe. I ove sezone Hrvatski dom Split poziva publiku da se prepusti neodoljivom zanosu trodobnoga ritma, dočekujući umjetnike iz ukrajinskog grada Harkiva, koji će izvesti najljepše valcere, koračnice i operetne arije Johanna Straussa sina i Johanna Straussa sina, kao i jedna pjesma Richarda Straussa, jedinoga koji ne pripada dinastiji skladatelja valcera. Dirigent Dmitro Morozov, koji nosi titulu Zaslužnog umjetnika Ukrajine, predvodi koncert u kojem sudjeluju solisti i Simfonijski orkestar Harkivskog nacionalnog akademskog kazališta opere i baleta M. V. Lisenko / Skhid Opere. Pridružuju im se solisti sopranistica Olena Širjaeva, zaslužna umjetnica Ukrajine i mezzo-sopranistica Anna Danich.

Objavljeno: 23.05.2024.
Nadolazeća

Događanja

Prijava na newsletter
prijavi se i saznaj novosti
pratite nas na @hrvatskidomsplit
Hrvatski Dom Split

javna ustanova u kuturi 
Hrvatski dom Split

Lokacija
Tončićeva ul. 1, 21000, Split
Telefon
+385 (0)21 213 775
Email
info@hdsplit.com
Partneri
programski 
partner
zlatni medijski 
partner
medijski 
partneri
HD Split © Sva prava pridržana 2024. - 2024.
crossarrow-up Skip to content