Search

Suradnje

Hrvatski dom Split je u ovih pola godine svoga djelovanja potpisao brojne suradnje s kulturnim udrugama i organizacijama grada Splita, kao i pojedincima i ustanovama.

Ugovori o suradnji s kulturnim udrugama

Nakon što je stupio na snagu Pravilnik o modalitetima korištenja prostora Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Split, potpisani su ugovori o programskoj suradnji s predstavnicima organizacija civilnog društva, u smislu zajedničke realizacije značajnih glazbenih festivala ili koncertnih ciklusa u Splitu. Uz v. d. ravnatelja Hrvatskog doma Split, Marina Kaporela ugovore su potpisali:

Udruga mladih akademskih glazbenika (MAG) – Luka Jadrić, predsjednik udruge,

  1. MAG festival

Glazbena mladež Split – Zrinka Sirić Podrug, ravnateljica,

  1. Ciklus koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić i  5. SAX Weekend

Gradski zbor Brodosplit – Mladen Velat, predsjednik,

Programi koncertne sezone Gradskog zbora Brodosplit,

Umjetnička organizacija „Aleph“ – Ana Domančić Krstulović, direktorica

Majstorski ciklus „Fešta o mužike“ i 10. Dani flaute

Glazbeno-umjetnička udruga Artemis – Vesna Podrug Kossjanenko, predsjednica

Međunarodni Dani Bacha u Splitu i Koncertni Ciklus komornog orkestra „Splitski virtuozi“

Udruga splitskih gitarista – GitaraSt – Josip Dragnić, direktor

  1. Dani klasične gitare

Gradsko mandolinsko društvo Sanctus Domnio

Koncertni ciklus i obljetnica 30. godina osnutka

Udruga Piano projekt – Vanesa Kleva, umjetnička direktorica

Piano loop zimski festival i Akademija (pijanistički recitali)

Udruga Split at Night – Željko Brodarić Jappa, Predsjednik udruge

  1. Split at Night Jazz Festival

 

Povijesni klavir

Potpisan je ugovor između gosp. Kristijana Nakića i v. d. ravnatelja Hrvatskog doma Split Marina Kaporela vezano za pohranu i korištenje klavira marke Bösendorfer (građenog oko 1850. godine u Beču). Klavir je stručno restauriran i konzerviran, akustički i mehanički reguliran te ugođen u Atelieru Pavlinić u Zagrebu, čija djelatnost obuhvaća rad na povijesnim glazbalima s tipkama. Glasovir se od tada redovito ugađa i u potpunosti je funkcionalan u smislu izvedbe što ga čini najstarijim klavirom (u svirnom stanju) na prostoru grada Splita i šire. Klavir će se prema dogovoru pohraniti u maloj dvorani Hrvatskog doma u Splitu na 3. katu u svrhu realizacije posebnih glazbenih događanja na tragu povijesno-osviještenih izvedbi. Bösendorfer će ujedno biti i izložak u smislu edukacije djece i mladih.

 

Nastavna baza Sveučilišta u Splitu

Tripartitni ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, sastavnice i nastavne baze, kojom se Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Split definira kao nastavna baza na području upravljanja, organizacije i djelovanja u kulturi potpisali su: rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, dekan Umjetničke akademije u Splitu izv. prof. art. Edvin Dragičević i v.d. ravnatelja Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Split Marin Kaporelo, spec. admin. publ. Ugovorne strane uspostavljaju poslovnu suradnju u djelatnosti znanosti i visokog obrazovanja tako da Nastavna baza, povezivanjem prakse, znanosti, umjetnosti i istraživačkog rada, za studente Sveučilišta u Splitu organizira izvođenje dijela nastave odnosno stručne prakse, a u svrhu stjecanja konkretnih praktičnih znanja i vještina/kompetencija.

Objavljeno:
28. 6. 2021.

Ostale novosti

<
>
5. 12. 2022.

REAGIRANJE NA ISTUP GRADSKOG VIJEĆNIKA JOSIPA MARKOTIĆA

Press konferencija, 5. 12. 2022.
Ovim putem želim reagirati na brojne neistine i maliciozne konstrukcije koje je iznio gradski vijećnik Josip Markotić na press konferenciji održanoj 5. prosinca 2022. u  prostorijama Gradske vijećnice Grada Splita. Donji citati su...
Saznaj više
1. 12. 2022.

Uskoro probna snimanja za Sony Classics

Nedavno pristigli rezultati kontrolnih mjerenja akustičkih parametara u prostoru Svečane dvorane Hrvatskoga doma Split, koje su proveli prof. dr. sc. Kristian Jambrošić i doc. dr. sc. Marko Horvat sa Sveučilišta u Zagrebu - Fakultet...
Saznaj više