Hrvatski Dom Split
Hrvatski Dom Split
ciklus
Klasične glazbe

Leonel Morales i Kvintet KO "Tijardović" Split

21.02.2024. 19:30
organizator:
Hrvatski dom Split
Koncertna dvorana Ive Tijardovića

Pijanist Leonel Morales profesor je na Ljetnoj akademiji u Salzburgu, Sveučilištu Alfonso X. el Sabio u Madridu i Visokoj glazbenoj školi Forum Musikae u Madridu, Ekskluzivni umjetnik organizacije Yangtze River Piano (Kina), umjetnički direktor i osnivač Međunarodnog pijanističkog natjecanja María Herrero (Granada), te Međunarodnog natjecanja španjolskih skladatelja (Madrid) i član WFIMC-a. Osnivač je i glazbenog festivala u Granadi Leonel Morales i prijatelji. Ekskluzivni je zastupnik u Španjolskoj prestižne njemačke marke klavira Grotian-Steinweg od 2024.

Leonel Morales je već više od dvadeset pet godina ekskluzivni umjetnik u Španjolskoj za koncertnu agenciju MUSIESPAÑA i član Akademije likovnih umjetnosti Santa Isabel od Mađarske u Sevilli.

Rođen na Kubi, Leonel Morales živi u Španjolskoj od 1991. kao španjolski državljanin. Studirao je na Sveučilištu u Havani pod vodstvom P. Franka Fernándeza, učenika Víctora Merzhanova, koji je pak bio Feinbergov učenik, stoga njegova škola nasljeđuje najdublje korijene tradicije ruske klavirske škole. Pohađao je nastavu u Weimaru kod P. Jacova Latainera i radio s Mihailom Voskresenskim tijekom njegova boravka na Kubi kao posebno odabrani student. Također je dvije godine bio student i asistent na Ljetnoj akademiji u Salzburgu u klasi argentinskog profesora Aquilesa Delle Vignea.

Leonel Morales, stigao je u Španjolsku u dobi od dvadeset pet godina. U godinama nakon toga osvojio je prve nagrade na nekoliko međunarodnih natjecanja, među kojima su Međunarodno pijanističko natjecanje Fundación Guerrero, Citat de Manresa, Teresa Carreño u Venezueli, druga nagrada na međunarodnom pijanističkom natjecanju Piano Jaén, nagrada za najbolju suvremenu glazbenu izvedbu i nagrada Rosa Sabater za najbolju interpretaciju španjolske glazbe, druga nagrada na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Santa Cecilia Oporto, Posebna nagrada na Međunarodnom pijanističkom natjecanju u Aosti, nagrada Sommerakademie Mozarteum u Salzburgu, William Kapell i dr.

U dobi od dvadeset osam godina prestaje se natjecati, nastupajući na brojnim koncertima u Španjolskoj sa svim većim orkestrima u zemlji. Posebno se ističe turneja s koncertima za klavir Sergeja Rahmanjinova, uključujući i Rahmanjinovljevu Rapsodiju na Paganinijevu temu.

Umjetnički je direktor majstorskih tečajeva, festivala i međunarodnih natjecanja, među kojima su: Međunarodno natjecanje španjolskih skladatelja u Madridu i Međunarodno natjecanje pijanista Maria Herrero u Granadi.

Objavljeno: 23.05.2024.
Nadolazeća

Događanja

Prijava na newsletter
prijavi se i saznaj novosti
pratite nas na @hrvatskidomsplit
Hrvatski Dom Split

javna ustanova u kuturi 
Hrvatski dom Split

Lokacija
Tončićeva ul. 1, 21000, Split
Telefon
+385 (0)21 213 775
Email
info@hdsplit.com
Partneri
programski 
partner
zlatni medijski 
partner
medijski 
partneri
HD Split © Sva prava pridržana 2024. - 2024.
crossarrow-up Skip to content