Search

Mr.Lee & IvaneSky

Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević

Mr.Lee&Ivanesky je glazbeni dvojac Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević koji od 2011. godine do danas dijele autorsku priču avangardne tenzije koja objedinjuje njihovu punk, rock, pop, šansonjersku, rock, alternativnu prošlost unutar radova bendova.

Damir Martinović Mrle najpoznatiji po svom autorskom desetljećima dugom putu sa “Termitima”, “ Strukturnim pticama”, “Letom 2” i “Letom 3”. 

Ivanka Mazurkijević je vokalistica benda “Stampeda” no zajedno i odvojeno autorski djeluju na filmovima i kazalištu autorskom glazbom. Poznati i po svom radu na dječijim slikovnicama/glazbom “Kišni Razdraganci”, koncertno aktivnom novom Mrletovom slikovnicom te uspjehom sa “ŠČmanije”  pobjede na Dori i sudjelovanjem na Eurosongu.

Zajedno i dovojeno osvojili su mnoštvo Porina, Marula za odvojene kazališne predstave, Zlatnu Arenu za film “Sonja i bik”, a sountrack “Kauboja” odveo ih je do Amerike. No, najponosniji su sa svojih 7 od 8 zajedničkih albuma uglavnom kazališne glazbe:

“Sonja i Bik” - sountrack filma
“Kauboji” - sountrack filma
“Colours” - pjesme nastale na predstavama uglavnom s Paolom Magellijem, svjetskim kazališnim redateljem …
“Mačka na vrućem limenom krovu”
“Sailor”
“Kišni Razdraganci”
“Magelli”
“Kišni Razdraganci 2”

Rade primjenjenu glazbu za kazalište i film dugi niz godina. Koncertima “Mr.Lee&IvaneSky” sublimiraju skladbe u posebnoj koncertnoj formi.

Objavljeno:
9. 1. 2024.

Nadolazeći događaji

<
>